Kinderen met een beperking

Jezus zegt, 'laat de kinderen tot Mij komen."

 

Zelf heb ik vijf kinderen met een vorm van autisme.

Ik zie ze (ook de vriendjes en kinderen op hun scholen), elke dag vechten tegen de drukte van de wereld om hun heen. Elke prikkel is te veel. Geen plekje waar ze zich kunnen afzonderen om hun gedachte stop te zetten, hun hoofden leeg te maken, hun lichaam te ontspannen.

 

Daarom wil ik deze kinderen met wat voor een beperking dan ook een plek geven waar ze hun gedachte kunnen stopzetten, hun hoofden leeg kunnen maken, de drukte van de wereld even niet tegen komen, waar geen prikkels zijn en hun lichaam kunnen ontspannen. 

Doormiddel van oefeningen hoop ik rust en ontspanning te creëren.

De les zal gegeven worden in kleine groepjes van 4 tot 5 kinderen. 

 

Mijn ervaring met kinderen met een beperking.

Voor mijn zijn dit soort kinderen speciaal en bijzonder.

Toen ik de cursus tot Tikva instructrice had voltooid, kreeg ik gelijk een gedachten 'wie zou er veel baat bij deze oefeningen hebben?' Maar natuurlijk mijn eigen kinderen met een beperking.

In de eerste week heb ik met mijn jongste zoon van 11 een korte les Tikva gedaan. Hij vond het heerlijk en kon daarna rustig slapen.

Enkele weken daarna heb ik een proefles op zijn school mogen geven. Op deze school zitten alleen maar kinderen met een vorm van autisme, downsyndroom, kinderen met een laag IQ. Kortom kinderen die het erg moeilijk in deze maatschappij hebben.

De normale lessen op deze school duren hooguit 15 minuten, dit in verband met een korte aandacht boog.  Toen de kinderen bij mij in de les kwamen, hadden ze net een drukke les achter de rug. Tijdens de Tikva les werden de kinderen rustiger en konden ze zich ontspannen.  De kinderen hebben een Tikva les van meer dan een half uur kunnen volgen, zonder afgeleid te worden en aan het einde heerlijk stil op de grond naar rustige muziek hebben liggen luisteren. Hun hoofdjes waren leeg, hun lichaam ontspannen.  Dit deed zelfs de leerkrachten verbaasd staan. Ook hebben de leerkrachten zelf meegedaan. En hun kwamen na de les bij mij te vragen om meer Tikva. Ze konden de weer met frisse moet en ontspannen de dag vervolgen die nog vol zat met activiteiten.