Tikva

Op welke manier kom jij tot rust? Hoe vind jij ontspanning?

Rust en ruimte om stil te zijn in ons dagelijks leven moeilijk te vinden.

We leven in een snelle maatschappij waarin prestatie, geld en roem erg belangrijk is.

Alles moet mooier en sneller. Ruimte voor rust en ontspanning is ver te zoeken.

Tikva is gebaseerd op christelijke waarden.

 

Ben je opzoek naar ruimte en rust in je geest, ziel en lichaam dan is Tikva zeker iets voor jou.

 

Wat is Tikva?

Tikva betekent hoop.

Tikva is een vorm van bewegen, stretch en ontspanning op speciaal gecomponeerde muziek.

 

Tikva is geïnspireerd op Psalm 23 

U laat mij neerliggen in grazige wieden, U leidt mij zachtjes naar stille wateren

 

De bewegingen zijn eenvoudig en effectief.

Het soort voor een betere bloedsomloop, ademhaling en vergroot je mobiliteit.

Omdat de bewegingen niet zwaar en/of moeilijk zijn is het voor iedereen toegankelijk. 

Het helpt je om je hoofd leeg te maken en je geest, ziel en lichaam weer in balans te brengen.

Dit heeft weer een positieve uitwerking op je leven.

 

Waar komt Tikva vandaan?

Tikva komt uit Zweden en is ontwikkeld door Mimmi. Zij zocht een workout voor geest, ziel en lichaam om te herstellen van haar whiplash. Zij kon in de reguliere zorg niets passend vinden, dus ontwikkelde ze zelf een programma. Samen met een fysiotherapeut verwerkte ontspanning en bewegingen om de bloedcirculatie op gang te brengen in Tikva. Tijdens de lessen worden woorden uit de bijbel uitgesproken die hoop, kracht en inspiratie geven.

 

Mijn eigen ervaring met Tikva.

Omdat ik vanaf mijn jeugd steeds weer in depressies viel (met nadruk op viel) ben ik jaren opzoek geweest naar een combinatie van balans, ontspanning en stretchoefeningen. Ook ik kon dit niet vinden in de reguliere zorg. 

Toen ik in een half jaar tijd 3 keer zware griep had gekregen, dagelijks last had van zware hoofdpijn en rugklachten, tussendoor ook nog kampte met een burn-out, lag ik in bed. Heb ik uiteindelijk de vraag bij Jezus neergelegd. Wat wilt U dat ik doe. U weet dat al jaren op opzoek ben om mijn geest, ziel en lichaam in balans te krijgen en te houden. Waarbij ook nog een stuk genezing uitvoord kan komen.

Ik pakte mijn telefoon om voor de zoveelste keer te googelen en wat kwam er naar voren, Tikva. Ik wist niet wat Tikva was en had er ook zeker nooit van gehoord. Maar ik wist wel gelijk dat dit het was waar ik jaren naar op zoek ben geweest. Ik heb de website bekeken, heb contact opgenomen met de dame van de website waarop stond dat er nog vraag was naar instructeurs. Wel even gevraagd of het mogelijk was om ook zonder enige sportopleiding deze cursus te volgen. Dit was zeker geen probleem.  Bij dit te horen heb ik mij gelijk aangemeld voor de cursus tot Tikva instructrice.

Bij de eerste oefening van Tikva merkte ik dat mijn hoofd leeg was en mijn gedachtes verdwenen. (Wat bij mij altijd onmogelijk leek). Wat een heerlijke ervaring. Mijn lichaam hield al tijdens vocht vast, dit begon te verdwijnen gevolg heel veel naar het toilet die dag.  En wat werd ik ontspannen.

De tweede dag merkte ik dat ik aan het einde zo stevig aan de grond kwam te staan. Als een boom diepgeworteld in de grond.

Dankzij Tikva zijn mijn hoofdpijn en rug/nekklachten verdwenen als sneeuw voor de zon. De klachten zijn nooit meer teruggekomen. Wat ik in de plaats heb gekregen is blijdschap en energie. 

Zou dit niet ook voor jou een verademing/verandering zijn?